Inschrijvingsprocedure voor alle Gentse basisscholen

Om kampeertoestanden en de juridische onzekerheid die eraan vasthangt te vermijden, werken alle Gentse basisscholen van het gewoon onderwijs met een elektronische aanmeldingsprocedure. Deze procedure is er voor alle kinderen geboren in 2015 én kinderen die op 1/9/2017 op een nieuwe school starten.

De procedure is reeds aan zijn 9de editie toe. Deze procedure vraagt aan de ouders om online hun voorkeuren door te geven. De ouders leggen een dossier per gezin aan en krijgen de mogelijkheid om scholen toe te voegen en te ordenen. Het toebedelen van de tickets gebeurtr op basis van afstand.

Concreet houdt dit in dat ouders vanaf 27.01.2017 (12 uur 's middags) tot en met 17.02.2017 (12 uur 's middags) online hun voorkeurscholen kunnen ingeven. Op 17.02.2017 wordt de site afgesloten. Op 24.02.2017 (vanaf de late namiddag) krijgen de ouders bericht over het resultaat (=al dan niet ontvangen van een ticket voor een school van hun keuze). Daarna dienen de ouders naar de school te stappen om hun inschrijving te voltrekken door een handteking op het inschrijvingsregister te zetten.

Meer info over de aanmeldingsprocedure is te vinden op de website van het LOP (www.lop.be). De aanmeldingen zelf gebeuren op: www.meldjeaan.gent.be .