Inschrijvingsprocedure voor alle Gentse basisscholen

Om kampeertoestanden en de juridische onzekerheid die eraan vasthangt te vermijden, werken alle Gentse basisscholen met een elektronische aanmeldingsprocedure. Deze procedure is er voor alle kinderen geboren in 2014 én kinderen die op 1/9/2016 op een nieuwe school starten.

De procedure is reeds aan zijn 8de editie toe. Deze procedure vraagt aan de ouders om online hun voorkeuren door te geven. De ouders leggen een dossier per gezin aan en krijgen de mogelijkheid om scholen toe te voegen en te ordenen. Het toebedelen van de tickets verloopt op basis van afstand.

Concreet houdt dit in dat ouders tussen 29.01.2016 (12 uur 's middags) tot en met 19.02.2016 (12 uur 's middags) online hun voorkeursscholen kunnen ingeven. Op 19.02.2016 wordt de site afgesloten en ten laatste op 26.02.2016 krijgen de ouders bericht over het resultaat (=al dan niet ontvangen van een ticket voor een school van hun keuze). Daarna dienen de ouders naar de school te stappen om hun inschrijvingen te voltrekken aan de hand van een handtekening.

Meer info over de aanmeldingsprocedure is te vinden op de website van het LOP (www.lop.be). De aanmeldingen zelf gebeuren op: www.meldjeaan.gent.be .