EDUGO Sint-Bernadette

Adres: 

Sint-Bernadettestraat 249
9000 Gent
09 251 48 79
marleen.desmet@edugo.be 
www.edugo.be/basisonderwijs/sint-vincentius/

Contactpersonen: 

Marleen Desmet, directeur

Voorstelling: 

Sint-Bernadette is een kleine multiculturele school met momenteel een 40-tal kleuters en 35 lagere schoolkinderen. De meeste kinderen wonen in de wijk aan de school. Onze brugfiguur is nauw betrokken bij de wijk en is het aanspreekpunt voor alle ouders. Sinds dit schooljaar is er ook een klas voor de anderstalige nieuwkomers van de lagere school.

De peuters en eerste kleuters zitten samen in een groep. De kinderen van de tweede en derde kleuterklas zitten voor de helft in twee groepen opgesplitst, voor de andere helft van de tijd vormen ze een groep. Met de GOK-uren hergroeperen we de kleuters zodat er nog meer aanbod kan zijn naar hun eigen noden.

Dit schooljaar zijn er 3 groepen in de lagere school. De kinderen van het eerste leerjaar zitten afzonderlijk. Er is ook een groep met leerlingen van het tweede en derde leerjaar en een groep met 4, 5 en 6. Jaarlijks wordt dit herbekeken. We kiezen er in de mate van het mogelijke voor om het eerste leerjaar afzonderlijk te houden, maar veel hangt af van het aantal leerlingen per leeftijdsgroep. Door de kleine klasgroepen in de lagere school kan er goed gedifferentieerd worden en wordt er zoveel mogelijk op maat van de kinderen gewerkt.

We vinden het belangrijk dat kinderen en ouders zich goed voelen op onze school en dat de kinderen naast het schoolse leren, ook met elkaar leren omgaan tijdens het spel. Reeds een aantal jaar proberen van de speelplaats en de tuin een leuke speelplek te maken.

Schooluren: 

8u25 – 11u40 (ook op woensdag)
13u10 – 15u30 (maandag tot 15u55)

Voor- en nabewaking: 

Momenteel werkt de voorbewaking vraaggestuurd (de dag ervoor aanvragen): vanaf 7u30 op de school zelf.
De nabewaking gebeurt in de hoofdschool en kan tot 18u, kinderen worden door leerkrachten naar daar gebracht.

Als er meer vraag is, kan de regeling worden aangepast.