LeerThuis De Wonderfluit

Adres: 

Achterstraat 18
9040 Sint-Amandsberg
09 373 87 07
0474 61 32 10 
wonderfluit.dir@stad.gent
www.wonderfluit.be

 

Contactpersonen: 

Bart Devaere, directeur

Voorstelling: 

Muzische leerThuis De Wonderfluit is een warme en open school in Sint-Amandsberg met een eigen pedagogisch project.

In De Wonderfluit gaat men uit van de aanleg en de vele talenten die elk kind rijk is. Natuurlijk leren verloopt “ontwikkelingsgericht” en niet in vooraf bepaalde stappen die binnen een vooraf bepaalde tijd dienen te verlopen. Daarom werken we in leefgroepen met wisselende instructiegroepen vanuit het niveau en de vaardigheden van de kinderen. Ook coöperatief en zelfstandig werken krijgt veel aandacht binnen de leefgroep. Wij geloven dat een dergelijke manier van werken bijzonder veel “zorg” kan voorkomen.

LeerThuis De Wonderfluit gelooft in het gegeven dat de muzische communicatiemiddelen muziek, beeld, drama, beweging (dans) en media bijzonder sterke middelen zijn om de werkelijkheid diepgaand te beleven en de persoonlijkheid te ontwikkelen. Daarom investeren we in 9 lestijden creatieve vorming per week, met een sterk accent op muziek.

Voor wereldoriëntatie werken we met projecten vanuit de interesses van de kinderen. Ook de muzische vorming sluit daarbij aan.

Daarnaast heeft de school een groene en avontuurlijke speelplaats. Het schoolteam en de ouders staan in voor het onderhoud en vernieuwingen aan deze speelplaats.

Het volledig pedagogisch project kan je lezen op www.wonderfluit.be.

In september 2019 krijgt het pedagogisch project van een Muzische leerThuis een nieuwe thuis in een splinternieuw gebouw aan de Oude Dokken (Schipperskaai) waar er plaats zal zijn voor 240 kinderen.

Schooluren: 

8u20 – 11u55 (ook op woensdag)
13u30 – 15u25

Voor- en nabewaking: 

Voorbewaking vanaf 7u voor kleuters, vanaf 7u30 voor kinderen van de lagere school.
Nabewaking tot 18u (ook op woensdag).

Zowel voor kleuters (door het STIBO) als voor kinderen van de lagere school gaat de opvang door in het schoolgebouw zelf.