De Toverstaf

Adres: 

Lübeckstraat 58
9000 Gent
09/251 09 15
detoverstaf@stad.gent
 

Contactpersonen: 

Bart Devaere, directeur

Voorstelling: 

Muzische leerThuis De Toverstaf is een gezellige kleuterschool, annex van Muzische leerThuis De Wonderfluit in Sint-Amandbserg. Vanaf september 2017 zal er ook gestart worden met een eerste leerjaar, gevolgd door een tweede leerjaar vanaf september 2018.
In september 2019 krijgt het pedagogisch project van een Muzische leerThuis een nieuwe thuis in een splinternieuw gebouw aan de Oude Dokken (Schipperskaai) waar er plaats zal zijn voor 240 kinderen.

In De Toverstaf gaat men uit van de aanleg en de vele talenten die elk kind rijk is. Natuurlijk leren verloopt “ontwikkelingsgericht” en niet in vooraf bepaalde stappen die binnen een vooraf bepaalde tijd dienen te verlopen. Daarom werken we in leefgroepen met wisselende instructiegroepen vanuit het niveau en de vaardigheden van de kinderen. Ook coöperatief en zelfstandig werken krijgt veel aandacht binnen de leefgroep. Wij geloven dat een dergelijke manier van werken bijzonder veel “zorg” kan voorkomen.

Muzische LeerThuis De Toverstaf gelooft in het gegeven dat de muzische communicatiemiddelen muziek, beeld, drama, beweging (dans) en media bijzonder sterke middelen zijn om de werkelijkheid diepgaand te beleven en de persoonlijkheid te ontwikkelen. Daarom investeren we in 9 lestijden creatieve vorming per week, met een sterk accent op muziek.

Voor wereldoriëntatie werken we met projecten vanuit de interesses van de kinderen. Ook de muzische vorming sluit daarbij aan.
Daarnaast heeft de school een groene speelplaats met moestuin.

Het volledig pedagogisch project kan je lezen op www.wonderfluit.be.

Schooluren: 

8u20 – 11u55 (ook op woensdag)
13u30 – 15u25

Voor- en nabewaking: 

Voor- en nabewaking in de eigen school:
voorbewaking vanaf 7u
nabewaking tot 18u (ook op woensdag)