Sint-Gregoriuscollege

Adres: 

Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29
9050 Gentbrugge
09 230 82 40
directie@sint-gregoriuscollege.be
http://www.sint-gregoriuscollege.be

Contactpersonen: 

Wim Van Den Berghe, directie

Voorstelling: 

Onze school, het Sint-Gregoriuscollege Gentbrugge is een basisschool met 2 kleuterafdelingen. 

Er is een afdeling in Jules De Saint Genoisstraat nr. 85 (5 kleuterklassen) en een in de Henri Bouckaertstraat nr. 29 (3 kleuterklassen).   In de Alfons Biebuycklaan hebben we  12 klassen lagere school en een klas anderstalige nieuwkomers. 

We zijn een echte buurt- en parochieschool waar iedereen zich welkom weet.   We hebben 200 kleuters en 230 leerlingen in de lagere school.  We zijn een multiculturele school.  We vinden het belangrijk dat kinderen in een open geest met elkaar leren samenleven en samenwerken in waardering hebben voor elkaar.  “Zich veilig en goed voelen” is de eerste opdracht waar we op inzetten, zodat elk kind kan groeien vanuit een positieve aanpak. 

We proberen elk kind de zorg te bieden die het verdient.   We stimuleren de totale groei van elk kind (= ontwikkelen van hoofd, hart en handen). 

Onze school beschikt over een voltijdse brugfiguur die heel wat activiteiten organiseert voor en met ouders (koffiemomenten, voorleesmomenten, bezoeken aan bib, filmmomenten over het klasleven, ...).  Zo krijgen alle ouders de kans om elkaar te ontmoeten.

Ouders en grootouders worden betrokken bij lesmomenten of bij de uitwerking van bepaalde thema’s waarbij we beroep doen op hun talenten. 

De jarigen worden met foto uitgehangen in de verjaardagskast, we doen mee aan de gedichtendag, aan de juniorjournalistwedstrijd, aan de voorleesweek, organiseren schooleigen sportdagen, gaan met 1ste leerjaar op zee- en met het zesde leerjaar op bosklas, …

Regelmatig komen we samen met de ganse school om het groepsgevoel te versterken.   Elk jaar werken we een jaarthema uit (2015-2016  = Kunst op school).   Dit mondt uit in een toonmoment of optreden op het  jaarlijkse schoolfeest.  Iedereen kan zo kennismaken met de uitwerking van dit jaarthema en kan proeven van de sfeer die op onze school ‘leeft’.

Schooluren: 

08u25 – 11u40 en 13u10 – 15u35 (ma., di., don. en vr.)
08u25 – 12u05 (woe)

Voor- en nabewaking: 

Alle dagen van 7.00 tot 8.00
Ma., di., do. en vr. van 16.00 tot 18.00
Woensdagnamiddag van 12u30 tot 17 uur