Sancta Maria

Adres: 

Jules Van Biesbroeckstraat 119 (kleuter en 1e leerjaar )
Gentbruggekouter 8 (2de tot 6de leerjaar)
9050 Gentbrugge
09/230 31 03
directie.smg@gmail.com
www.sancta-maria-gentbrugge.be

Contactpersonen: 

Aline Noyelle, directeur

Voorstelling: 

Basisschool Sancta Maria is een school vlakbij de kerk van Gentbrugge waar iedereen welkom is.
We hebben 2 afdelingen, op wandelafstand (1km) van elkaar, en samen goed voor zo’n 330 leerlingen. In de J. Van Biesbroeckstraat hebben we de wijkafdeling met 5 kleuterklassen (menggroepen jongste kleuters en oudste kleuters) alsook 2 klassen van het eerste leerjaar.
De school werd recent gerenoveerd en kreeg ook een nieuwbouw. Kinderen kunnen zich uitleven op de grote, van veel groen voorziene speelplaats.
De lagere school kent 10 klassen van 2de tot 6de leerjaar. Ook hier hebben we een grote speelplaats met een groen karakter.

Respect, eerbied, bewondering voor de eigenheid van elk kind en verdraagzaamheid tegenover andersdenkenden staan centraal in onze school.
We stimuleren ook een goede werkhouding: leergierigheid, leren keuzes maken, taakgerichtheid, aandacht geven, zelfstandig werken, kunnen samenwerken, kritisch reflecteren, plannen maken, problemen oplossingsgericht aanpakken, ...

Naast onze opdracht om kennis te delen, besteden we veel aandacht aan waarden en attitudes en ruime bewegingskansen voor kinderen.
Als zorgzame school gaan we met alle leerlingen op zoek naar hun sterke en zwakke punten. Hun talenten willen we waarderen, aanwakkeren en voeden. Maar we willen ook op zoek gaan naar de juiste aanpak en het meest gepaste aanbod voor hun noden en beperkingen.

We geloven in groeikansen van kinderen en dat ze ondanks hun grenzen en hun beperkingen toch kansen hebben en moeten begeleid worden in hun groei.
Verschillende klasgroepen gaan op verkenning in de omgeving van de school: een bezoek aan het bejaardentehuis, de bibliotheek, de volkstuintjes, ...
Af en toe wordt er ook samengewerkt met parochie en plaatselijke verenigingen: Chiro, ziekenzorg, LDC Speltincx, het wijkgezondheidscentrum, ...

Schooluren: 

De lessen worden gegeven van 8u25 tot 11u40 en van 13u10. tot 15u30
Op woensdag van 8u25 u. tot 12u05

Voor- en nabewaking: 

Voor- en naschoolse opvang gebeurt op de school zelf:

• VOOR: Alle schooldagen van 7.00 tot 8.00 uur
• NA: Ma., di., do. en vr. van 16.00 tot 18.00 uur
• Woensdagnamiddag: van 12.20 tot 18.00 uur