Nieuwen Bosch

Adres: 

Tweebruggenstraat 34
9000 Gent
09 2255485
nb.basisschool@gmail.com
http://basisschool.nieuwenbosch.be

Contactpersonen: 

Dhr. Peter de Graeve (directie)
Mevr. Stephanie Bastoen (directie)
Mevr. Tina Theunynck (brugfiguur)

Voorstelling: 

De Nieuwen Bosch Basisschool is een basisschool in het hart van de stad. We tellen ongeveer 200 kleuters en 300 lagere schoolkinderen. Onze school bevindt zich in een prachtig historisch gebouw en we beschikken over veel ruimte en groen.

We zijn een superdiverse school en onze leerlingen zijn een weerspiegeling van de inwoners van Gent. Iedereen is anders en uniek, en tegelijk is er een sterke verbondenheid op school. Die verbondenheid wordt versterkt door ons grijs en witte uniform.

U kan rekenen op een groot leerkrachtenteam dat nauw samenwerkt met het zorgteam. Het is de taak van het ganse team om te zorgen voor het welbevinden van uw kind in de eerste plaats maar ook van de ouders, het personeel, de directie en iedereen die betrokken is bij de school.

We zijn altijd zoekende naar de verbetering van ons onderwijs, nieuwe technieken en methodes, nieuwe werkvormen,… . Onze kinderen worden 21ste eeuwse burgers en het is onze taak de kinderen daar goed op voor te bereiden, zodat ze niet alleen veel kennis verwerven maar ook vaardigheden die broodnodig zijn in onze huidige maatschappij. Dit gaat van sociale vaardigheden tot digitale vaardigheden. Wist je trouwens dat wij echt belang hechten aan goeiemorgen en dankjewel? Wist je dat alle klassen, ook de kleuterklassen, beschikken over digitale lesborden en dat de leerlingen vaak werken op de i-pad?

Wij zijn een laagdrempelige school waar ouders altijd welkom zijn. De brugfiguur zorgt er samen met de leerkrachten voor dat ouders elkaar kunnen ontmoeten of samen activiteiten kunnen doen.

Wij bieden warme maaltijden aan op school en hebben onze eigen keuken. De toezichten tijdens de maaltijd en de speeltijden worden altijd opgenomen door leerkrachten van de school.

Er is een ruim aanbod aan schoolactiviteiten. De kinderen gaan regelmatig op ontdekking in de echte wereld, gaande van een magische tocht door het bos tot proeven van wetenschap in Technopolis, van de kinderboerderij tot een reis terug in de tijd in Bokrijk. In de lagere school worden ook zeeklassen en sneeuwklassen georganiseerd. Ook tijdens de middag kunnen kinderen deelnemen aan extra sportactiviteiten, ballet, musical of computerclub.

Zoekt u een tweede thuis voor uw kind? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Schooluren: 

Kleuters:
08:25 uur – 12:05 uur
13:15 uur – 15:10 uur
Lagere school:
08:25 uur-12:05 uur
13:3 uur – 15:25 uur
Woensdag:
08:25 uur – 12:05 uur

Voor- en nabewaking: 

Voor school vanaf 7u.
Na school tot 18u (enkel op woensdagen tot 17u.).