Sint-Bavo

Adres: 

Apostelhuizen 2
9000 Gent
09/235.22.00
directie@sint-bavo.be
www.sint-bavo.be

Contactpersonen: 

Geert Mallems, directeur

Voorstelling: 

De basiswaarden die in onze werking centraal staan noemen we ankerpunten: zij vormen de doelen van ons christelijk opvoedingsproject.
Hierbij baseren wij ons op de “Ankerpunten”: gastvrijheid, openheid, solidariteit, evenwaardigheid, kwaliteit, soberheid en innovatie.
De uitdieping van deze waarden staan uitgeschreven in ons opvoedingsproject.
Onze school verwerkt deze ankerpunten in het jaarthema. Dit schooljaar neemt beertje Bavo ons mee : “Samen de wereld rond”.
De kleuterschool werkt met een onthaalklas, waar de startende kleuters tijdelijk onderdak krijgen. Hier laten we hen wennen aan de schooldag en hebben we extra aandacht voor zindelijkheid.
Nadien schuiven de kinderen door naar menggroepen: jongste kleuters (peuters / 1ste kleuter) en later de oudste kleuters (2de en 3de kleuterklas). De kleuters worden begeleid door de klasleerkrachten en door de ondersteunende zorgleerkrachten.
De lagere school telt 14 klassen. Ieder leerjaar wordt ondersteund door een extra-leerkracht die mede instaat voor de zorg; zowel voor remediëring, uitbreiding als het sociaal-emotionele.
Onze school zet tevens maximaal in op beweging; zowel binnen als buiten de lestijden.
Vanaf het 5de leerjaar kunnen jongens en meisjes naar het internaat dat verbonden is aan Sint – Bavohumaniora.
Vanaf de lagere school dragen, onze leerlingen een uniform; geen wonder dat we ook wel eens “de groentjes” worden genoemd.

Schooluren: 

8u25 tot 11u35 (op woensdag tot 12u) en van 13u20 tot 15u40

Voor- en nabewaking: 

Iedere dag van 7u30 tot 17u45; ook op woensdag